A világ legrangosabbnak számító szakácsversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének Budapest először 2016-ban adott otthont.

A kontinentális megmérettetésén Európa legjobb séfjei mérik össze tudásukat, és a 24 fős zsűri előtt dől el, hogy kik képviselik majd Európát a lyoni világdöntőn. Az európai döntő a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb séf juthat be a világdöntő versenykonyháiba.

„A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Bocuse d’ Or név méltó képviselőjeként, feladataként nevezi meg Magyarország gasztronómiai hagyományainak ápolását, hazai termékeink népszerűsítését, a legújabb konyhatechnológia irányzatok bemutatását, gasztronómiai rendezvények szervezését. Mindennek célja A Bocuse d’Or szellemiségének meghonosítása Magyarországon, a konyhaművészet fejlődésének érdekében.”

idézet: https://bocusedorhungary.hu/

Büszkék vagyunk rá, hogy immáron 4. alkalommal járulhattunk hozzá ehhez a nemes célhoz… Köszönjük a Magyar Bocuse d’Or Akadémiának az ismételt együttműködést, termékeink iránti bizalmat, lehetőséget!

És közeleg az 5. alkalom…

A magyar csapat 2. helyezést ért el az európai döntőn, így továbbjutott a világversenyre, Lyonba, ahol velük, és a Magyar Akadémiával karöltve, a Royal Patéval is találkozhattok!

Fotók:
– Magyar Bocuse d’Or Akadémia – Varga Tamás Visit Hungary
– Puruczki Árpád